Jaartraining sjamanisme

Op een bijzondere plaats in de natuur komen we bij elkaar in de cirkel. Een veilige, warme en fijne plek waar je helemaal jezelf mag zijn. Omringd door alle elementen waarmee we ons gaan verbinden vanuit eenvoud, kracht en rust. Een plaats om stil te worden van buiten om naar binnen te keren, en in beweging te komen om de stroom van jouw leven meer te volgen.

Je leert over sjamanisme en gaat je dieper verbinden met jezelf en de natuur. Je ontdekt verborgen krachten van moeder aarde en werkt met de geschenken van de natuur. Om zo jouw ware kracht en talent verder te ontbloten. Je ontvouwt dat deel van jezelf wat klaar is om aangesproken te worden in je leven.

Meer dan ooit tevoren is het nodig om vanuit je hart te kunnen leven en werken. Je  verbonden te weten met je ziel en de opdracht die daarin ligt verscholen te ver- en herkennen. Samenkomen met gelijkgestemde zielen om naar een hoger plan van jezelf te groeien. Tenslotte ben je hier om je licht te stralen en niet om toegedekt te blijven.

Ben je er klaar voor?

Je wordt niet “zomaar even een sjamaan” door een training te volgen. De sjamaan wordt geroepen, het is een levenspad. Gelukkig ook maar want sjamaan zijn brengt een enorme verantwoordelijkheid met zich mee. Wat “inwijding” dan wel voor jou betekent ontdek je zelf op dit avontuur. Samen met alle spiegels waar je in durft te kijken, alle bergen die je beklimt en alle dalen die je verkent.

Je leert over en werkt met ceremonie, krachtvoorwerpen, elementen en instrumenten. Ervaring mag maar is niet nodig, wél de roep van je ziel. Sjamanisme is vooral durven loslaten en de ervaringen ruimte geven om zich aan te dienen. Dan kun je diep van binnen je zelf weer gaan herinneren.

De achtste dag houden we een zweethut naar Groenlandse traditie. Een traditionele ceremonie voor reiniging en heling. Een bijzondere ervaring waarin je stap voor stap wordt begeleid.

Thema’s

  1. Mens
  2. Voorouders
  3. Dier
  4. Aarde
  5. Water
  6. Vuur
  7. Lucht
  8. Zweethut
  9. Inwijding

“natuur helpt je herinneren wie je werkelijk bent”

Praktisch

Inhoud: 9 thema bijeenkomsten op zaterdag. De 8e dag is de zweethutceremonie, deze dag zijn we op een andere plek en brengen we zelf eten mee voor een feestmaal na de hut.

Data 2024/2025: zaterdag 12 oktober, 16 november en 14 december 2024 en 18 januari, 15 februari, 15 maart, 19 april, 17 mei en 14 juni 2025

Locatie: Boschhoek Nuenen. Je bent welkom vanaf 9.30u, we werken van 10.00 tot 17.00u.

Kosten: 1400 euro voor 8 trainingsdagen inclusief koffie & thee met lekkers, biologisch vegetarische lunch en 1 dag zweethut-ceremonie.

Aanmelden:

Data 2023/2024: zaterdag 30 september, 18 november en 9 december 2023 en zaterdag 13 januari, 24 februari, 23 maart, 20 april, 25 mei en 22 juni 2024 = VOL. Alleen voorinschrijving 2024/2025 mogelijk, je krijgt de nieuwe data dan als eerste toegestuurd.

Data 2022/2023: Zaterdag 8 oktober, 5 november en 3 december 2022 en zaterdag 14 januari, 11 februari, 11 maart, 1 april, 13 mei en 10 juni 2023 = VOL

Data 2021/2022: zaterdag 20 november en 18 december 2021 en zaterdag 29 januari, 19 februari, 19 maart, 9 april, 21 mei, 18 juni en 16 juli 2022 = VOL

Dit is wat deelnemers zeggen:

De jaartraining sjamanisme bij Miranda heeft mij het diepe besef gebracht dat wij met alles verbonden zijn. De eenvoudige en inspirerend manier van vertellen over de elementen, krachtdieren en spirits en de mooie ceremonies samen met de kosmische wijsheid over het leven, op begrijpende manier vertaald hebben mij een prachtige ervaring opgeleverd.

 Rob – 59 jaar

Deze jaar training heeeft mij in verbinding gebracht met mijzelf, mijn voorouders, de natuur en alles “around me”. De eenvoudigheid van het leven is nu meer aanwezig in mijn dagelijks leven, het volgen van de seizoenen op een bewust manier. Heb ik geleerd dat “alles mag” dus ik mag er zijn zoals ik ben 💜 Ik heb meer geleerd over ceremonies zoals een vuur, lucht, aarde en water ceremonie. Ik ben heel dankbaar voor alle kennis die Miranda met ons heeft gedeeld met alle liefde.

Monica – 47 jaar

Ik heb het jaar ervaren als een enorme verdieping in mezelf met een grote lach en soms een traan. Een grote verbondenheid met mezelf, de groep en moeder natuur waarin we de kracht van ceremonieën hebben mogen voelen en ervaren! HOHO!

Twan – 38 jaar

Ik heb een diepte in mezelf teruggevonden en deze diepte zorgt ervoor dat ik weer magie ervaar in mijn leven. Ook heb ik een ruimere en liefdevollere vorm van spiritualiteit mogen ontwikkelen, waardoor ik me eindelijk weer thuis voel met mezelf in dit universum. Er dienen zich nieuwe perspectieven en handelingsmogelijkheden aan die ik eerder niet voor mogelijk heb gehouden. Ik ervaar een diepe connectie met de vreugde en dankbaarheid in mezelf, een oneindige bron waar ik uit kan putten. Enorm dankbaar en ontroerd ben ik wanneer ik terug denk aan de reis die we samen met Miranda hebben mogen maken. Het was niet altijd een comfortabele reis, maar ik kan oprecht zeggen dat het mijn leven ten positieve veranderd en verrijkt heeft. Een hele diepe buiging van dankbaarheid…

Anneke – 42 jaar

Elke maand was de sjamanistische jaartraining een moment om diep in mezelf te zakken en steeds beter te voelen wie ik werkelijk ben. Er is door het jaar heen een super warm en veilig nest ontstaan waarin ik mezelf makkelijk over kon geven en een diepe verbinding aan kon gaan met de groep, mezelf en de natuur. Hierin ben ik mezelf tegen gekomen en dat was zeker niet altijd leuk, maar dat was nodig en er is ook veel gelachen en vooral veel liefde en verbinding gevoeld. Alles heeft zich heel mooi opgebouwd naar het einde van de training en ik kan echt zeggen dat ik nu met veel meer kracht en vertrouwen steviger in m’n schoenen sta. Erg bijzonder en magisch wat ik allemaal heb mogen ervaren en leren over de oude sjamanistische ceremonies en levenswijze onder de vleugels van Miranda. Een onvergetelijke ervaring die mijn leven verrijkt heeft en blijvende nieuwe connecties gegeven heeft waarvoor ik ontzettend dankbaar ben. hoho

Daan – 32 jaar

De jaartraining sjamanisme was voor mij een prachtige en bijzondere reis. Ik heb het als een voorrecht ervaren om Miranda te mogen hebben als begeleider op het ontvouwen van mijn pad. Het proces wat ik heb mogen doormaken was die van transformatie, of zoals Miranda het zegt, Ik begeleid jullie naar datgene wat jullie in essentie al zijn, in jullie eigen tijd. Miranda gebruikte hiervoor oa de metafoor van de rups die zich ook zal transformeren in een vlinder. Het zou hierin zinloos zijn om de cocon voor de vlinder open te maken hem zijn vleugels voor hem te spreiden. De natuur kent zijn eigen ritme en laat zich niet haasten. Dit geldt ook voor onze persoonlijke ‘ont-wikkeling’. Miranda’s woorden en metaforen resoneerden met mij, maar wat nog wel het meeste indruk heeft gemaakt is wat er door haar begeleiding gebeurde in het gebied waar geen woorden zijn. De ontwikkeling die ik heb mogen doormaken heeft me dichter bij mijn gevoel gebracht en dichter bij de natuur in zijn diverse elementen. Of zoals Miranda het zegt; De eenvoud van het leven leren doorgronden, volgens het ritme van de natuur. Dat is Sjamanisme.  

Robert, 52 jaar