Native Greenland Foundation

Al vele generaties lang overleeft de inheemse bevolking van Groenland in een van de meest uitdagende omstandigheden ter wereld. Het heeft de Inuit tot een bijzonder en krachtig volk gemaakt. Hun innerlijke rijkdom is van een ongekende waarde. Maar achter de prachtige natuur en de uiterst vriendelijke bevolking gaat pijn schuil. De koloniale overheersing heeft diepe wonden achtergelaten. Gevolgen die nog steeds een zichtbare en voelbare impact hebben op het dagelijkse leven. Bovendien worden degenen die traditioneel leven en afhankelijk zijn van de natuur het hardste getroffen door de gevolgen van de huidige klimaatveranderingen.

Er bestaat een oude band tussen Nederland en Groenland. Onze verre voorouders waren walvisvaarders en hebben destijds de plaatselijke zee├źn nagenoeg leeggevist. Dit vinden we niet terug in onze geschiedenisboeken. Maar zelfs in deze tijd zijn er nog negatieve gevolgen voor de lokale bevolking. Ondanks dit tekort delen ze hun voedsel met een grootsheid en een glimlach met hun Nederlandse bezoekers. Groenland heeft nooit oorlog gekend en dat is voelbaar in de energie van het land en zijn bewoners.

Op mijn reizen met de sjamaan naar Groenland ben ik me bewust geworden van het belang van het behoud van de Inuit cultuur en hun kennis over leven in verbinding met de natuur. Daarom heb ik samen met Daan en Dianne de stichting Native Greenland Foundation opgericht. De stichting wil met haar project een brug slaan tussen de onschatbare wijsheid van het Hoge Noorden en de Westerse wereld. Zodat de traditionele wijsheid en kennis niet verloren gaat voor onze toekomstige generaties. En ieders hulp is daarbij van harte welkom!

Klik HIER voor onze website